ديدار جمعي از دانشجويان دانشگاه زنجان از دفتر مطالعات و تحقيقات زنان
به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، جمعي از خواهران دانشگاه زنجان از دفتر مطالعات ديدار کردند.
در اين ديدار سرکار خانم مدملي عضو هيئت علمي دفتر مطالعات، ضمن تبيين ديدگاهها و فعاليتهاي دفتر در حوزه مطالعات زنان و خانواده افزود؛ تمرکز اصلي در اين مرکز، پژوهش در حوزه مطالعات اسلامي جنسيت و خانواده است.
مدملي در ادامه، غالب مطالعات جنسيتي را حول سه محور؛ انسان شناختي، ارزش شناختي و فقهی و حقوقي بيان کرد و گفت: ضرورت تشکيل چنين مراکز پژوهشي را می توان در نظاممند کردن پژوهشها و تعميق مطالعات پراکنده صورت گرفته در اين حوزه و پاسخگويي به نيازها و شبهات موجود بر اساس دین دانست.
عضو هيئت علمي دفتر مطالعات زنان، با اشاره به اینکه یکی از نیازهای این عرصه ارایه الگويی از سبک زندگي اجتماعي زن مسلمان است، اظهار داشت: برخلاف تعاریف رایج علوم اجتماعی، مشارکت اجتماعي را می توان هم به کمک مستقیم و هم به هر گونه فعاليتي که براساس علم و آگاهي با هدف رشد و تعالي اجتماع انجام می شود، تعریف نمود. در این صورت زنان بیشتری را در طیف مشارکت کنندگان در فعالیت اجتماعی قرار داده ایم.
وي در ادامه؛ در ديدگاه نظاممند ديني چهار محور به عنوان شاخص برای مشارکت اجتماعی زنان باید مورد توجه قرار بگیرند. این محورها عبارتند از: نيازهای واقعی فرد و جامعه، توجه به توانائيهاي فردي، توجه به وظايف انسانی و الهی و علايق و توجه به محيط فعاليت. توجه به این موارد، گاهی مقتضی ضرورت حضور اجتماعي است و گاهي چنین نیست.
کارشناس مطالعات زنان با تاکيد بر چهار محور فوق افزود: توجه به وظايف يک زن در سه عرصه حيات دختري، همسري و مادري یکی از ضوابط فعاليت اجتماعي زنان است، لذا اگر حضور اجتماعی در تعارض و تنافي با وظايف در هر کدام از این سه عرصه باشد، از نگاه ديني، اولويت قطعا به وظايف زنانه داده ميشود. بطور مثال اگر در دوران دختري امر اشتغال در تعارض با مقوله ازدواج يک دختر قرار بگيرد اولويت با ازدواج است. همينطور در اموري نظير وظايف همسري و يا تربيت فرزند.
در پايان اين ديدارعضو هيات علمي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان به سوالات پاسخ داد.