جستجو فارسی / English

مجموعه قوانین و مقررات عفاف و حجاب منتشر شد .

تاریخ انتشار: 1391/10/18     
مجموعه قوانین و مقررات عفاف و حجاب منتشر شد .
کتاب مجموعه قوانین و مقررات عفاف و حجاب در سالروز واقعه ننگین کشف حجاب توسط حجت الاسلام و المسلمین فجری از محققین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و توسط انتشارات خرسندی به چاپ رسیده است.

کتاب مجموعه قوانین و مقررات عفاف و حجاب در سالروز واقعه ننگین کشف حجاب توسط حجت الاسلام و المسلمین فجری از محققین پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی و توسط انتشارات خرسندی به چاپ رسیده است.
به گزارش خبرگزاری مهر، عفاف و حجاب از جمله مهم‌ترین احکام اسلامی و ضروریات دین است که در صورت عدم توجه شهروندان جامعه به آن و تخطی از حدود آن سلامت جامعه را به خطر می‌اندازد؛ لذا برای فرهنگ‌سازی آن توجه تمامی دستگاه‌ها، نهادها و سازمان‌ها اعم از دولتی، نیمه دولتی و خصوصی و همچنین شهروندان جامعه را می‌طلبد.
 
بر کسی پوشیده نیست که وضع قوانین و مقررات در فرهنگ‌سازی ارزش‌ها نقش مهمی را بازی می‌کند و عفاف و حجابِ شهروندان جامعه نیز از این امر مستثنی نیست؛ اما باید اذعان داشت پیچیدگی روابط اجتماعی، به پدیده تورم قوانین و مقررات منجر گردیده است. به نحوی که مراجعه به قوانین و یافتن احکام قانونی مربوط به امور جزئی نه تنها برای عموم مردم مشکل بوده بلکه اهل فن را نیز با مشکل مواجه می‌سازد. در این میان، تدوین مجموعه قوانین موضوعی با هدف گردآوری مقررات در یک موضوع خاص، راه حلی است که تا حدودی سختی مراجعه به قوانین پراکنده میان حجم انبوه قوانین را می‌کاهد.
 
 در این کتاب، قوانین و مقررات عفاف و حجاب بر اساس موضوع در هفت بخش دسته‌بندی شده است. بخش نخست که شامل دو فصل «اصول و مبانی گسترش فرهنگ عفاف» و «راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف» می‌باشد، به اصول و سیاست‌های کلی و پایه‌‌ای عفاف و حجاب می‌پردازد. البته برخی از سیاست‌های این حوزه به فراخور فصول کتاب، تحت موضوعات مربوط به خود تدوین شده‌اند.
 
بخش دوم به وظایف تخصصی دستگاه‌ها و سازمان‌ها و نهادهای دولتی می‌پردازد. بخش معظم و مهم این وظایف مصوب شورای فرهنگ عمومی است. برای برخی از این دستگاه‌ها، وظایف دیگری نیز در سایر قوانین مشاهده شده که به این مجموعه افزوده شده است.
 
بخش سوم عفاف و حجاب در قلمرو پوشش و لباس؛ این بخش شامل پنج فصل می‌باشد که عبارتند از: سیاست‌های حکومت در برابر پوشش، قوانین مرتبط با طراحی و تولید، قوانین مرتبط با واردات و صادرات، قوانین مرتبط با عرضه و فروش و قوانین مرتبط با مصرف کنندگان پوشاک و البسه.
 
بخش چهارم عفاف و حجاب در قلمرو اماکن، مراکز و مؤسسات؛ این بخش که در چهار فصل تنظیم شده است به سیاست‌های کلی عفاف و حجاب در اماکن و مؤسسات، قوانین مرتبط با اماکن عمومی و مراکز تخصصی (مراکز آموزشی و پژوهشی، مراکز اداری و خدماتی و مؤسسات پزشکی) و قوانین مرتبط با گزینش نیروی انسانی پرداخته است.
 
بخش پنجم عفاف و حجاب در قلمرو رسانه؛ این بخش که در چهار فصل تنظیم شده است دربرگیرنده تمامی قوانین مرتبط به عفاف و حجاب در حوزه رسانه است؛ رسانه‌هایی همچون کتاب، مطبوعات، خبرگزاری‌ها، صدا و سیما، سینما، نرم افزار و پایگاه‌های اطلاع‌رسانی اینترنتی.
 
بخش ششم عفاف و حجاب در قلمروی فضای سایبر؛ این بخش که در سه فصل تنظیم شده است به جرایم و مجازات اشخاص حقیقی و حقوقی و مصادیق پایگاه‌های اطلاع‌رسانی رایانه‌‌ای غیرمجاز پرداخته شده است. بخش هفتم جرایم جنسی و اعمال منافی عفت؛ در این بخش به سیاست‌های حکومت در برابر جرایم جنسی و نیز اعمال مجرمانه در حوزه روابط اجتماعی و خصوصی پرداخته شده است.
 
در بخش ضمایم کتاب، قانون راهبردهای گسترش فرهنگ عفاف پیوست شده است. در انتهای کتاب، مشخصات کامل قوانین و مقرراتی که در کتاب استفاده شده، آمده است. این مشخصات شامل نام قانون، مرجع تصویب، تاریخ تصویب و احیاناً توضیحات لازم دیگر می‌باشد. شاید بتوان گفت که این ضمیمه یکی از مهم‌ترین بخش‌های کتاب است چراکه بهترین مرجع برای پژوهشگران در حوزه عفاف و حجاب است.
منبع  : مهر

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات