جستجو فارسی / English

نشست هم انديشي ساخت اجتماعي طلاق در ايران

تاریخ انتشار: 1391/11/05     
نشست هم انديشي ساخت اجتماعي طلاق در ايران
نشست هم انديشي\"ساخت اجتماعي طلاق در ايران\" با حضور اعضاي هيات علمي دفتر مطالعات و تحقیقات زنان برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومي دفتر ومطالعات وتحقيقات زنان؛ در اين نشست دکتر کرمي،عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبائي ديدگاه‌ها خود را پيرامون\"ساخت اجتماعي طلاق در ايران\" بيان کرد و حجت الاسلام دکتربستان عضو هيئت علمي پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، به عنوان کارشناس جلسه به نقد و بررسي موضوع پرداخت.
کرمي در ابتداي بحث ابراز داشت: طلاق از جمله مسائل اجتماعي در ايران است که در دهه‌هاي گذشته در ساخت‌ اجتماعي‌اش دگرگوني‌هايي ايجاد شده است. موضوع تحقيق حاضر،‌ چگونگي ساخت‌يابي اجتماعي طلاق در ايران‌ است.
وي با بيان اين‌که به منظور تحليل موضوع در اين تحقيق، از مدل نظري واقع‌گرايي تحليلي پارسونز با روش تحليل ثانويه استفاده شده است افزود: در این تحقيق بر آنیم  با بررسی ساخت اجتماعی طلاق به روند تغیرات در ابعاد عینی و ذهنی موثر در ساخت اجتماعي طلاق پرداخته و به فهم واقعيت طلاق در ايران نزديک شويم.
عضو هيئت علمي دانشگاه علامه طباطبائي ؛ با اشاره به افزايش ميزان کمي طلاق در ايران در طول سه دهه، اظهار داشت: چنين روندي نشان‌گر افزايش طلاق‌ها در ميان افراد ازدواج‌كرده دانشجو در شهرهاست. چنين وضعيت عيني با توجه به ساخت ذهني ايرانيان معنادار خواهد شد.
کرمي در ادامه با بررسي چهار مؤلفه ساخت قدرت‌در خانواده، شيوه پوشش زنان (با تأكيد بر نگرش به حجاب)، نگرش درباره نقش‌هاي جنسيتي (با تأكيد بر اشتغال زنان) و شيوه همسرگزيني در سال‌هاي 1353 و 1383 گفت:
با توجه به داده‌هاي مذكور، وضعيت نگرشي ايرانيان در طول سه دهه، از درون‌همسرگزيني به برون‌همسرگزيني، تغيير در نگرش به پوشش و حجاب،کاهش ميزان اقتدار مردانه درخانه(ساخت قدرت) و افزايش ميزان اشتغال زنان در بيرون خانه تغيير يافته است.
کرمي افزود:  تغيير نگرش‌ها در مؤلفه‌هاي ياد شده با ابعاد عيني جمعيتي موثر برافزايش طلاق سازگار است.
در ادامه اين نشست دکتر بستان، ضمن ذکر نقاط قوت و مثبت صورت گرفته، نظرياتي را در اين مورد ارائه کرد.
در پایان این نشست  اعضای هیئت علمی دفتر مطالعات و تحقیقات زنان به بیان دیدگاه‌های خود در مورد موضوع بحث پرداختند.

 

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات