به گزارش روابط عمومي دفتر مطالعات و تحقيقات زنان، جمعي از دانشجويان دوره دکتري شوراي تخصصي حوزوي ضمن بازديد از دفتر مطالعات و آشنايي با فعاليتهاي علمي ـ فرهنگي آن، با مسئول دفتر مطالعات و تحقيقات زنان ديدار کردند.
اين ديدار که با هدف آشنائي با مهمترين مسائل در حوزه زن و خانواده تشکيل شد، حجتالاسلاموالمسلمينزيبايينژاد ضمن برشمردن برخي از مسائل اجتماعي زنان گفت: تحول در هويت جنسي از مهمترين تحولات در سده اخير است که با تحول در الگوي مشارکت اجتماعي در فضاي زنان، تحول در نقشهاي خانوادگي و تحول در اخلاق جنسي رابطهي تنگاتنگي دارد. دراينجا نظام تربيت رسمي و غير رسمي سهم بسزايي در تحولات هويتي داشته وارزشها و مطالباتي براي نسل جوان، به ويژه دختران بوجود آورده که محصول تسلط گفتمان فردگرايانه و در تعارض با آموزههاي ديني است.
مسئول دفتر مطالعات وتحقيقات زنان افزود: در حوزه مباحث خانوادگي نيز مهمترين تحول، تغييراتي است که در ساختار خانواده اتفاق افتاده است. اگر الگوي مطلوب ديني را ساختار اقتدارگرا(سرپرستي مرد به منظور نخستين مصالح خانواده) بدانيم، در جامعه مدرن اين اقتدار شکسته و درميان والدين تقسيم ميشود و در فضاي پست مدرن الگوي دموکراسي در خانواده که ساختار افقي درخدمت شادکامي فردي است ترويج ميشود. البته در پيدايش اين تحولات هم نهادهاي فرهنگي،اجتماعي وحتي سياسي موثر بودهاند و هم تحول در الگوهاي سبک زندگي. در نقطه مقابل تحول در ساختار وکارکرد خانواده نيز خود در تحول در الگوي سبک زندگي موثر بوده است.
وي در ادامه اظهار داشت: از مشکلات نهادهاي سياستگذاري و قانونگذاري ما فقدان فهم شبکهاي از موضوعات اجتماعي، فقدان پيوست تحليلي براي سياستها، ناهماهنگي سياستها بايکديگر و جداسازي حوزهي فقه و حقوق ازاعتقادات و اخلاق است.
در پايان اين ديدار مسئول دفتر مطالعات و تحقيقات زنان به سؤالات حضار پاسخ داد.