به گزارش روابطعمومي مرکز تحقيقات زن و خانواده این نشست با کارشناسي حجتالاسلام احمدحسين شریفی، عضو هيئت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) و حضور اعضای هیئت علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده برگزار شد.
در این نشست، مریم مدملی عضو هیئت علمی مرکز تحقيقات زن و خانواده، دستاوردهای پژوهش خود در حوزه جنسیت و فلسفه اخلاق را بیان کرد.
مدملي در ابتداي اين نشست با اشاره به گسترش مطالعات فلسفه اخلاق افزود: رویکردهای جنسیتی به این علم عموما در قالب انتقاد به فلسفه اخلاق سنتی بوده و در این زمینه کمتر با پژوهشهای اثباتی مواجه هستیم.
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات زن وخانواده، تاثیر جنسیت بر ارزشمندی را یکی از اولویتهای پژوهشی این حوزه بیان کرد و اظهار داشت: در زمینه ارتباط جنسیت و کسب منزلت اخلاقی به عنوان یکی از پردامنهترین مباحث با دو دسته از نظریات مواجه هستیم؛ نظریات انسانمحور و نظریات غیرانسانمحور.
وی ادامه داد: نظریات انسانمحور دیدگاه سنتی غرب، غالبا انسانیت ژنتیکی را شرط لازم و کافی برای کسب منزلت اخلاقی میداند. تاکید کانت بر عقلانیت نيز حاکی از آن است که وی فقط فاعلهای عقلانی که قدرت بر استدلال دارند را مشمول ارزشمندی اخلاقی میداند. در مقابل این دیدگاه، نظریهپردازان فمنیستی، منزلت اخلاقی را برای فاعل مختاری در نظر میگیرند که بر اساس عاطفه و دلسوزی مبادرت به انجام فعل اخلاقی داشته باشد.
وی به ذکر برخی از مهمترين مسائل مورد توجه در فلسفه اخلاق جنسیتی پرداخت و از تبیین رابطه جنسیت و صفات اخلاقی، تاثیر جنسیت بر داوری اخلاقی زن و مرد، بررسی این مسئله که آیا برداشت جنسیتی از معرفتشناسی صحیح است یا اینکه باید معرفتشناسی فارغ از جنسیت لحاظ شود، بررسی معنای نسبیت بر فرض پذیرش هنجارهای وابسته به جنسیت و همچنین ارتباط وجدان اخلاقی با جنسیت و شناسایی مسایل جنسیتی اخلاق کاربردی به عنوان یکی از حوزههای اصلی فلسفه اخلاق به عنوان برخی از این مباحث یاد کرد.
در ادامه این نشست حجتالاسلام احمدحسين شریفی، عضو هيئت علمي مؤسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره)، ضمن بیان دیدگاه خود در خصوص این پژوهش، نظرات تکمیلی خود را طرح کرد. همچنین اعضای هیئت علمی سؤالات و نکات خود را مطرح نمودند.