فاطمه قاسمپور عضو هيئت علمي مرکز تحقيقات زن و خانواده؛ با اشاره به فعاليت زنان در فضاي مجازي گفت: اولین حرکت زنان در فضای مجازی مقارن با اوایل دهه 80 با حضور در وبلاگستان بوده است.
وي دليل رويآوردن زنان به وبلاگ نويسي را شبیه بودن وبلاگ به دفترچه خاطرات و احساس امنیت نسبی از ناشناس بودن نويسنده برشمرد.
قاسمپور ادامه داد؛ با بالا گرفتن تب وبلاگنويسي، زنان به نوشتن مسایل خصوصی خود رويآوردند اين رويکرد با درخواستهاي فعالان حوزه زنان ، مبني برنوشتن تجربه های خود در برابر ظلم و ستم، خشونت، نابرابری اجتماعی و حقوقی و ارائه راهکار در این زمینه، وارد فاز جديدي شد. فعالان حوزه زنان به دنبال رهایی از بند کلیشه ها و سنت های مردسالار و ارائه روایت های زنانه از دنیای مردسالار بودند از اينرو خود نیز در این اقدام سهم بسزايي داشتند.
وي در ادامه افزود: بعد از دوره وبلاگستان، شبکه های اجتماعی با خصوصیت اشتراک گذاری و شکل تعاملی بودنش، مورد توجه قرار گرفت. جریان دفاع از حقوق زنان با حضور در این عرصه، مجموعه صفحاتی با موضوعاتی چون؛ برابری زن و مرد، حجاب اجباری، تجارب زنانه را مورد توجه قرار دادهاند.
کارشناس مسائل زن و خانواده تصريح کرد: کاربران فضای مجازی در شبکه های اجتماعی در مواجهه با قبح زدایی و عرفی سازی مفاهیمی هستند که با رویکرد انقلاب اسلامی در این عرصه مغایر است.
عضو هيئت علمي مرکز تحقيقات زن و خانواده؛ ایجاد وبسایتهای خبري و تحلیلي را از ديگراقدامات فعالان حوزه زنان در عرصه مجازی نامبرد و اشاره کرد؛ در موارد مقتضی اين وبسايتها به صورت هماهنگ در ايجاد موج مطالبهگري اقدام می کنند.
قاسمپور در پايان اظهار داشت: فعالان دفاع از حقوق زنان با استفاده از پتانسيل موجود در فضاي مجازي، برگزاری سمینارهای آنلاین، بیانیهها و کمپینها در راستاي رسيدن به مقاصد سوء خود، مورد هدف قرار داده است.