به گزارش روابط عمومي مرکز به نقل از مرکز امور زنان و خانواده رياست جمهوري؛ حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا زیبایی نژاد رئيس مرکز تحقیقات زن و خانواده حوزه های علمیه خواهران قم با معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده دیدار کرد.
حجت الاسلام والمسلمين محمدرضا زیبایی نژاد رئيس مرکز تحقیقات زن و خانواده ابتدای این دیدار ضمن ارائه گزارشی از ساختار و تشکیلات حوزه های علمیه و اهمیت نهاد مرجعیت و تبیین دیدگاه ها وفعالیت های این مرکز در حوزه مطالعات زنان و خانواده اظهار داشت: این مرکز وابسته به مدیریت حوزههای علمیه خواهران است و در جایگاه صف با هدف تبيين ديدگاه نظاممند دين پيرامون مسائل زن و خانواده، تعميق پژوهشها و کارشناسيهاي ديني و پاسخگويي به نيازهاي تئوريک و دفاع از مرزهاي اعتقادي در این حوزه تاسیس شده است. بانک جامع اطلاعات با 8 هزار و 500 مقاله و شناسه تمام کتب، پژوهشها و پایاننامهها و متن مقالات مرتبط با فعالیت این مرکز را در پایگاه اطلاعرسانی مرکز تحقیقات زن و خانواده جهت استفاده پژوهشگران قرار گرفته است.
وی افزود: بررسی و مطالعه جریانهای مختلف روز در حوزه زنان، انجام پژوهشهاي بنيادي و کاربردي مرتبط با امور زنان و خانواده؛ پاسخگويي به مسائل و شبهات در عرصهي مسائل زنان وخانواده؛ پرورش پژوهشگران، اساتيد و کارشناسان حوزهي مطالعات اسلامي زن و خانواده؛ ارائه خدمات پژوهشي به پژوهشگران، کارشناسان و مراکز ذیربط؛ حمايتهاي علمي، انجام امور کارشناسي و ارايه مشاوره به مراکز ذيربط در داخل و خارج از کشور و برگزاري نشستهاي علمي در موضوع زن و خانواده از مهمترین اهداف این مرکز است که اجرای مأموریتهای فوق را از طریق تأسیس گروههای پژوهشی دنبال میکند.
در دانشگاه ادیان نیز رشته دکترای مطالعات زنان در گرایش های مطالعات نظری جنسیت و حقوق زن در اسلام در سطح 3 حوزه و سطح 2 حوزه با رشته مرتبط راه اندازی شده است.
زیبایی نژاد افزود: باید سعی کنیم مکانیزمی ایجاد کنیم که انجمن های علمی در حوزه های علمیه راه اندازی شود و در این زمینه از خواهران طلبه ای که تحصیلات دانشگاهی نیز دارند استفاده کنیم.
در این دیدار شهیندخت مولاوردی نیز با تاکید بر ضرورت همکاری متقابل با مراکز تحقیقاتی اظهار امیدواری کرد که با برنامه ریزی درست و ایجاد ارتباطات موثر، امکان استفاده مناسب از ظرفیت فوق العاده ای که در این مراکز وجود دارد فراهم گردد.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده افزود: در تلاشیم تا با راه اندازی اتاق فکر و تشکیل شورای عالی راهبردی همه گروهها و سلایق مختلف حضور داشته باشند تا بتوانیم با همفکری و هم افزایی مشکلات پیش روی زنان و خانواده را برداریم.
در پایان این دیدار در زمینه ضرورت حمایت از دولت و نهادهای قانونی کشور، بحث و تبادل نظر شد و ضمن تاکید بر خطرآفرینی و اختلال زایی سیاسی شدن فضا و خط کشی های رایج در حوزه زنان و خانواده، در خصوص تلاش برای حرکت به سمت ایجاد فهم مشترک و درست از مسئله زن؛ با رعایت خطوط قرمز محکمات دینی، اظهار امیدواری شد.