جستجو فارسی / English

نشست علمي«تحليل آمارهاي جمعيتي» برگزار شد

تاریخ انتشار: 1392/11/19     
نشست علمي«تحليل آمارهاي جمعيتي» برگزار شد
نشست علمي «تحليل آمارهاي جمعيتي» با حضور علي‌اکبر محزون مدیر کل دفترآمار و جمعیتی سازمان ثبت احوال کشور و اعضاي هيئت علمي و به همت مرکز تحقيقات زن و خانواده برگزار شد.

نشست  «تحليل آمارهاي جمعيتي» با حضور جناب آقاي محزون مدیر کل دفترآمار و جمعیتی سازمان ثبت احوال و اعضاي هيئت علمي و به همت مرکز تحقيقات زن و خانواده برگزار شد.
در ابتداي اين نشست علي اکبر محزون با اشاره به اهميت رصدهاي آماري و تأثير آن درفرآيند تصميم‌گيري گفت: رصد آماری و اخذ تصمیم بر اساس ارقام و اعداد، در همه حوزه ها امری لازم به نظر می رسد اما در حوزه های مربوط به جمعیت اهمیت این موضوع دو چندان می شود.
مدیر کل دفتر آمار و اطلاعات جمعیتی افزود: واقعیت این است که تا پیش از این، تحلیل های مربوط به حوزه جمعیت، به صورت پیش بینی بوده و در واقع نظریات کارشناسان، مبنای تصمیمات قرار می¬گرفت اما امروزه شرائط متفاوت از گذشته است و تنها آمارهای رسمی و دقیق است که مبنای تصمیمات در طرح‌های مربوط به تحولات حوزه جمعیت قرار می گیرد.
محزون ادامه داد: آنچه اتفاق افتاده است نوید خوشایندی را نسبت به آینده جمعیتی کشور به دست نمی دهد. تحلیل آمارهای موجود نشان می دهد که سیاست های تعدیل کننده جمعیت که برخی از آنها دیکته شده مجامع بین المللی بوده است در آینده کشور را با بحران جدی روبرو خواهد ساخت.
وي افزود: در سال‌های آینده به سمت جمعیت سالمندی می رویم به طوری که عنوان شده تا سال 1410 با پنجره جمعیتی که همان جمعیت سالمند است مواجه می شویم؛ به همین دلیل بهتر است از همین حالا برای 20 سال آینده برنامه ریزی و سیاستگذاری مناسبی انجام شود.ایران از سال 90 وارد مرحله سوم گذار سنی جمعیت یعنی دوره میانسالی می‌شود و این بدان معناست که در هرم سنی جمعیت کشور، تعداد افرادوی درباره آینده نرخ رشد جمعیت کشور در زمان احتمالی منفی شدن این رشد توضیح می دهد: زمانی که نرخ باروری کل کشور به زیر 2.1 برسد، این موضوع زنگ خطری برای ثبات جمعیت کشور محسوب می‌شود و این در حالی است که هم‌اکنون، میزان باروری کل در کشورمان به 1.8 رسیده است 30 تا 64 ساله بیشتر از سایر گروه‌های جمعیتی خواهد بود.
مدیر کل دفتر اطلاعات آمار جمعیتی سازمان ثبت احوال درمورد عوامل کاهش جمعيت ايران گفت: افزایش هزینه‌های مالی، سیاست تک فرزندی و به تاخیر انداختن فرزند اول، افزایش سن ازدواج و ... از عوامل  کاهش رشد جمعیت مي‌باشد.
محزون تاکید کرد: بر اساس آمارهای موجود در سال 2010 در بین 26 کشور منطقه از لحاظ جمعیتی رتبه 23 را دارا بودیم و همچنین از نظر نرخ باروری نیز رتبه 25 را کسب کردیم به طوری که نرخ باروری ما به زیر سطح جانشینی یعنی 1.6 رسیده است.
 به گفته وی چالش های سیاسی امنیتی و به تبع آن چالش های فرهنگی در صورت مهاجرپذیری در کشور ایجاد می شود به همین دلیل نیاز است که در سیاست های جمعیتی کشور بازنگری صورت گیرد به طوری که سطح باروری زیر جانشینی را حفظ کنیم تا بتوانیم تعادل جمعیتی داشته باشیم.
 محزون با اشاره به اینکه اولین راهکار رفع محدودیت‌های تنظیم خانواده است گفت: تدوین سیاست‌های تشویقی و همچنین جایگزین کردن مفاد دیگر به سیاست های تنظیم خانواده قبل از جمله اقداماتی است که می توان برای حفظ تعادل جمعیتی کشور انجام داد.
وی با اشاره به اینکه 70 درصد جمعیت کشور 15 تا 64 سال سن دارند افزود:  در حال حاضر جمعیت 15 تا 64 ساله ما فرصت طلایی خوبی محسوب می شود به طوری که می تواند به ما در جهت رشد و توسعه اقتصادی کشور و همچنین استفاده از باروری آنان استفاده کرد.

دانلود سیمای تحولات جمعیتی جمهوری اسلامی ایران

 

 

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات