سخنران پایانی نشست عمومی، حجتالاسلام و المسلمين جمشيدي، مدير حوزههاي علميه خواهران كشور با برشمردن ويژگيهاي مراکز حوزه گفت: بركت، تقوا، خلوص نيت، اينها بردارهاي بلندي را در مباني فكري و مديريتي و ساختاري ایجاد ميكند از جمله امتيازاتي است كه هيچ كدام از مجامع بيروني ندارند. انشاءالله اين فعاليتها هم شجره طيبه خواهد شد كه اصلش باقي بماند و روزبه روز محكمتر شود.
مدیر حوزههای علمیه خواهران کشور با اشاره به فعالیتهای دشمن و نظريهها و ارائه الگوي رفتاري و نیز تمرین و بازخوردگیری در جامعه از عقب بودن جامعهی حوزوی در این مباحث انتقاد کرد و گفت: اصليترين و مهمترين مسؤوليت مركز در این برهه تدوين الگوي جامع زن مسلمان است. الگوي اسلامي و سبك زندگي از جانب مقام معظم رهبری مطرح شد، اين مسئلهي زمينماندهاي است. باید دست به کار شوید.
رییس هیئت امناء مرکز تحقیقات زن و خانواده با تاکید بر ورود به فضاي مجازي و تعاملات بينالمللي اظهار داشت: فضاي تعاملات بيروني را الزاما يك فضاي مسلط و مهاجم نبينيد. فضاي انديشمندي هم وجود دارد فضایی که مشتاق دريافت مطالب ترجمه شده است نباید این فرصت از دست برود. سی و چند سال است نظام سلطه و کسانی که به عنوان مقابله با جمهوری اسلامی فعالیت دارند از ادبیات مستقیم استفاده کردند و الان هم میکنند، اما منشأ تأثیر نیست. بعضا تنفر هم ایجاد میکرد. از کسانی دم میزدند که در سابقه تاریخی ملت ایران منفور هستند یا دورهشان گذشته، دولت انگلستان هزینه شبکههای سیاسی مانند بیبیسی و ... را کم کرده و همزمان شبکههای اجتماعی و ورزشی و هنری تولید کرده است. آمارها نشان میدهد در کشور ما بیش از 50 درصد مردم مخاطب ماهواره هستند. الگویی که در این شبکهها برای ما، افغانستان، پاکستان، عراق و سوریه ارائه میشود الگوی حکومت و زندگی ترکیه است. در البته این شبکهها شعائر مذهبی را هم رعایت میکنند. در محرم و صفر و ماه رمضان، برنامههای ویژه مذهبی دارند، اما در سریالها چنان از عشق مثلثی و رابطه با نامحرم و ارتباطات محرم با محرم را قبحشکنی میکنند که طبق آمار رسمی منشأ بسیاری از اختلافات و جنایتها در جامعه شبکههای ماهوارهای است. آنها میفهمند ذائقه ملتها را چگونه باید تغییر داد و چگونه الگو ارائه دهند تا به نتیجه برسند، ولی ما هنوز به نتیجه نرسیدهایم. اگر خوشبینانه نگاه کنیم هنوز به مقام نظریهپردازی نرسیدهایم. وی درباره آموزش مجازی و موارد اختلافی با نهادهای دیگر تإکید کرد: هدفگذاریهای انجام شده را باید جدی گرفت و باید به سرعت از مشکلات عبور کرد..
جمشیدی در پایان با تأکید به راهاندازی کرسیها آزاداندیشی و انجام رسالت مرکز مبنی بر ارائه الگو گفت: مرکز در این موضوع فضای شبه انحصاری دارد و همین مسؤولیت شما را دوچندان میکند. این عرصه را واگذار به دیگران نکنید که به نتایجی که معتقد نیستیم منتج نشود. شورای انقلاب فرهنگی تدریس مطالعات زنان را در دانشگاهها متوقف کرد در حالی که این راه علاج نیست. مشکلات با توقف حل نمیشود. مشکل باید با جایگزینی مجموعه اجرایی حل شود.
گفتنی است بعد از نشست عمومی حجتالاسلام والمسلین جمشیدی از نمایشگاه دستآوردهای و کتابخانه تخصصی مرکز بازدید کرد.