به گزارش روابط عمومی مرکز، در این نشست که هر شش ماه یکبار با حضور ریاست مرکز، اعضاء هیئت علمی و همکاران مجموعه برگزار می شود، حجتالسلام والمسلمین زیبایینژاد پس از اشاره به برخی آموزههای اخلاقی از سیره ائمه اطهار(ع)، به بیان نکاتی در باب الزامات پیشرفت سازمانی مجموعه پرداخت و متذکر شد: برای رسیدن به پیشرفت گاهی نیاز است از آسیبشناسی خود شروع کنیم.
ایشان تأکید کرد: لازم است معاونتها و گروههای علمی طی جلساتی به این آسیبشناسی بپردازند و پس از بررسی نتایج در جهت رفع موانع تلاش کنند.
در ادامه این جلسه آقای دکتر کرمی، ریاست دفتر تهران مرکز تحقیقات زن و خانواده به بیان توضیحاتی پیرامون یک دهه فعالیت نشریه حوراء پرداخت.
ایشان با بیان این نکته که حوراء تریبون مرکز تحقیقات است، اظهار داشت: با توجه به غیریتسازی گفتمانی همزمان با سالهای پایانی دهه هفتاد، ضرورتی در حوزه علمیه قم احساس شد و گروهی در بحث مطالعات زنان شکل گرفت. ابتدای امر کار با بررسی روزنامهها و تحلیل آن شروع شد و بعد از مدتی این نگاه مطرح شد که باید حرف خود را بگوییم و از لاک تدافعی و تحلیل سخن غیر، بیرون بیاییم.
وی افزود: نشریه حوراء محصول این تفکر شد و 5 شماره با سردبیری حجتالاسلام هاجری بیرون آمد. از شماره 5 تا 27 نیز با سردبیری بنده و بعد نیز تا شماره 42 با سردبیری خانم قاسمپور ادامه پیدا کرد. دو شماره در خدمت آقای کافی بودیم و اکنون نیز در خدمت آقای اقبالی هستیم که شماره 44 و 45 را منتشر کردند.
دکتر کرمی با اشاره به نقاط قوت و ضعف نشریه حوراء ابراز داشت: مهمترین بحث حوراء و مهمترین نقطه قوتش نگاه ویژه آن بوده که تاکنون بیش از 95درصد آن توسط ریاست مرکز نگارش شده است. مصاحبههای حوراء نیز از جمله مطالب خواندنی است.
ریاست دفتر تهران مرکز، نگاه تمدنی و توجه به غیریت گفتمانی و فاصله این گفتمانها با گفتمان دینی، از دیگر نقاط قوت نشریه حوراء دانست و ادامه داد: اصولگرایی دینی و پرهیز از شعارزدگی که سرلوحه کار نشریه بوده، نیز قابل تقدیر است و البته این به این معنا نیست که رسالت ما در این حوزه به تمام و کمال انجام شده است.
دکتر کرمی نقاط ضعف حوراء را در دو بخش بیرونی و درونی دستهبندی کرد و خاطرنشان ساخت: عدم تنوع در قالبهای ارائه شده و نیز اجرای قالبها، عدم انتشار مناسب و توزیع گسترده و محدودیت نویسندگان از جمله نقاط ضعفی است که نیازمند بررسی و برطرف کردن است.
وی چالش بیرونی حوراء را فراتر از چالش نشریه دانست و گفت: این چالش به نوعی مرکز را هم در برمیگیرد. اینکه آغاز کار ما در فضایی بود که غیریت گفتمانی وجود داشت و ما خودمان را با آن منطبق کردیم، ولی متأسفانه در آن فضا ماندیم و اکنون میبینیم که فضا ثابت نمانده و پختهتر و هوشمندانهتر عمل میکند. ما نیز باید این فضا را دریابیم و با آن تطبیق پیدا کنیم. باید بدانیم با گفتمان دو سال پیش نمیتوان از اصولگرایی کنونی دفاع کرد. ما نیازمند هوای تازه هستیم و نباید از هیچ تفکر و نگاهی در این مسیر بترسیم.
دکتر کرمی در پایان سخنان خود تأکید کرد: فضای بیرونی به سمت هرچه دیجیتال شدن و تنوع قالبها حرکت میکند و باید بیندیشیم که نشریه حوراء در آینده با چه قالبی و در چه بستری و با چه گسترهی انتشاری میخواهد فعالیت کند.
گفتنی است در پایان این مراسم از سردبیران قبلی و کنونی نشریه حوراء؛ آقایان کافی، اقبالی و سرکار خانم قاسمپور تقدیر شد.