جستجو فارسی / English

کارشناسان و طلاب محترم زندگی زناشویی را آرمانی و دور از دسترس ترسیم نکنند

تاریخ انتشار: 1393/10/03     
کارشناسان و طلاب محترم زندگی زناشویی را آرمانی و دور از دسترس ترسیم نکنند
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد، ریاست این مرکز در برنامه تلویزیونی «این شب‌ها» مورخ اول دی ماه 1393به ارائه نکاتی پیرامون بحث خانواده پرداخت.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد، ریاست این مرکز در برنامه تلویزیونی «این شب‌ها» مورخ اول دی ماه 1393به ارائه نکاتی پیرامون بحث خانواده پرداخت.


یکی از وظایف مردان اظهار لطف و محبت به همسر است
ایشان با اشاره به حدیثی از امام رضا علیه‌السلام درباره خوش‌خلقی و لطف به اهل خانه ابراز داشت: چارچوب‌های حقوقی مرزها را برای ما مشخص کرده است، اما رعایت اخلاق هم متضمن پایداری بنیاد خانواده است. نه حقوق به تنهایی قادر است خانواده را پایدار نگه‌دارد نه اخلاق به تنهایی. این‌که بگوییم خانواده باید بر چارچوب‌های اخلاقی صرف بنا شود یکی از غلط‌های رایج روزگار ماست. بهتر است مرزها را با چارچوب‌های حقوقی مشخص کنیم و اخلاقی عمل کنیم.


وی افزود: منظور از لطف در حدیث فوق آن چیزی است که اظهار می‌شود نه نیت در دل. حضرت در این‌جا به ما نشان می‌دهند که یکی از وظایف مردان اظهار لطف و محبت به خانواده و همسر است.


رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده ضمن اشاره به تمایز جنسیتی زن و مرد گفت: زنان و مردان هر کدام ویژگی‌هایی مختص خود دارند و نیاز است زنان و مردان مهارت‌های برخورد با هم را بیاموزند.


نظام آموزشی ما به تمایزات زن و مرد توجه نمی‌کند و ارزش‌های خانواده را در خود بازتاب نمی‌دهد
وی ادامه داد: آلن و باربارا پییس کتابی نوشته‌اند که در آن حدود 40تمایز زن و مرد را که در تحقیقات و آزمایشات به دست آمده، بیان کرده‌اند. در صفحه آخر این کتاب نوشته شده است: «در طول تاریخ بشر اولین بار در قرن حاضر است که تمایزات زن و مرد در نظام آموزشی نادیده گرفته می‌شود.» و این گونه است که تمایزاتی که باید موجب جذابیت باشد، باعث اختلاف دو جنس در زندگی خانوادگی شده است. پژوهش‌های ما نشان می‌دهد که نظام آموزشی در جمهوری اسلامی هم خصلت‌های ضدخانواده دارد. به تمایزات زن و مرد توجه نمی‌کند و ارزش‌های خانواده را در خود بازتاب نمی‌دهد.


وی نظام آموزشی موجود را معطوف به تأمین نیاز بازار دانست و افزود: گذراندن مراحل تحصیلی اولویت اول برای دختران ماست و انعطاف لازم برای انجام وظیفه خانوادگی ندارد و آن‌ها را برای پذیرش نقش‌های زنانه آماده نمی‌کند و افتخار همسری و مادری بهشان نمی‌دهد. این نظام برای شاغل شدن طراحی شده است و اگر دختری شاغل نشود احساس شکست پیدا می‌کند.


تک‌فرزندان معمولا اجتماعی و مسئولیت‌پذیر نیستند
حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد ضمن بیان نتایج  تحقیقی در غرب که بر آسیب‌های خانواده‌های تک‌فرزند صورت گرفته است، گفت: تعامل فرزندان در خانواده‌های پرجمعیت باعث اجتماعی بار آمدن فرزندان و مسئولیت‌پذیر و نظم‌پذیر شدن آن‌ها می‌شود.


کارشناسان و طلاب محترم زندگی زناشویی را آرمانی و دور از دسترس ترسیم نکنند
ایشان در ادامه مواردی از غلط‌های رایج در جامعه را برشمرد و افزود: کارشناسان و حتی طلاب محترم ما خانواده را آرمانی تصویر می‌کنند. رفتارهای زن و مرد را در نقطه روشن و متعالی ترسیم می‌کنند و میلیون‌ها نفر در کشور خود را با آن نقاط می‌سنجند و احساس نارضایتی در آن‌ها شکل می‌گیرد. هانتیگتون در سفری که مدت‌ها پیش به ایران داشته است، می‌گوید: «در هیچ جای دنیا ندیدم فاصله واقعیت‌های زندگی با آرمان‌ها اینقدر زیاد باشد!» و همین مسئله باعث می‌شود نارضایتی در کشور ما خیلی بالا باشد. دختران ما تصور بسیار آرمانی از همسر دارند و وقتی وارد زندگی می‌شوند و تفاوت‌ها را می‌بینند نارضا می‌شوند و طلاق‌ رخ می‌دهد.


حساب و کتاب خدا با حساب و کتاب ما آدم‌ها فرق می‌کند، پس به خدا اعتماد کنیم
وی عدم اعتماد به خداوند را نیز از مواردی دانست که در جامعه ما به آن کم‌توجهی می‌شود و ادامه داد: هم در ازدواج و هم در فرزنددار شدن توکل و اعتماد به خداوند راهگشاست. نباید به این مسائل با دو دو تا چهارتای دنیایی نگاه کرد.


تمایزات زن و مرد، رفتار آن دو نسبت به هم را متمایز می‌کند. باید با هر فرد به تناسب جنسیت او رفتار کرد
حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد در پایان با تأکید بر ساخت متفاوت زن و مرد و نیز جایگاه متفاوت آن دو خاطرنشان‌ساخت: این‌که رایج شده با زن و مرد باید برخورد یکسان داشت، درست نیست. ساختار وجودی زن و مرد یا هم متفاوت است. حدیثی از امام رضا علیه‌السلام داریم که می‌فرمایند: «خداوند نسبت به دختران رقیق‌القلب‌تر است تا پسران»، پس محبت و لطف نسبت به زن جایگاه دارد و احترام و تبعیت نسبت به مرد.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات