جستجو فارسی / English

اگر اقتدار به درستی فهم و اعمال شود، جلوی خشونت را می‌گیرد

تاریخ انتشار: 1393/10/03     
اگر اقتدار به درستی فهم و اعمال شود، جلوی خشونت را می‌گیرد
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد، در دومین جلسه حضور در برنامه تلویزیونی «این شب‌ها» مورخ دوم دی ماه 1393 به ادامه بحث درباره خانواده و برخی باورهای غلط در جامعه پرداخت.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد، در دومین جلسه حضور در برنامه تلویزیونی «این شب‌ها» مورخ دوم دی ماه 1393 به ادامه بحث درباره خانواده و برخی باورهای غلط در جامعه پرداخت.


به‌گونه‌ای رفتار کنیم که دوست داریم با ما رفتار شود

ایشان با اشاره به باور رایج موازنه در رفتار و اشتباه بودن این باور گفت: این درست نیست که بگوییم با هر فرد همان‌گونه رفتار کن که با تو رفتار می‌کند، بلکه در دین ما این‌گونه بیان شده است که با دیگران همان‌گونه رفتار کن که دوست داری با تو رفتار کنند.


وی افزود: شخصی آمد خدمت امام صادق علیه‌السلام و گفت: خانواده‌ای دارم که از هیچ بدی در حقم فروگذار نکرده‌اند، آبروی مرا برده‌اند و با زبان علیه من بدگویی می‌کنند. من قید آن‌ها را زده‌ام. امام فرمود: اگر این کار را بکنی، خدا، هم قید تو را خواهد زد و هم قید همه آن‌ها را. حدیث دیگری هم هست از پیامبر صلی‌الله علیه و آله که می‌فرمایند هر که با تو قطع رحم کرد، تو صله رحم کن، کسی که تو را محروم کرد، از او حمایت کن. اگر به تو ظلم کردند، تو آ‌ن‌ها را ببخش که اگر چنین کردی خداوند پشتیبان تو در برابر آن‌ها می‌شود.


زن را زنانه بفهمیم و مرد را مردانه
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده ضمن تاکید مجدد به تمایز جنسیتی زن و مرد گفت: زن را باید زنانه بفهمیم و مرد را مردانه. این مسئله در بین پیامبران الهی هم بوده است. خداوند به حضرت ابراهیم علیه‌السلام می‌فرمایند مَثَل زن مَثَل یک استخوان منحنی است(مثل انگشت شصت) که اگر بخواهی آن را صاف کنی می‌شکند. تو باید این انگشت منحنی را با انحنایش قبول کنی. خانمی به نام «تونی گرنت» کتابی نوشته است  با نام «زن بودن» که در آن نوشته است: خودآگاهی مرد به صورت مستقیم حرکت و برای رسیدن به مقصود کوتاه‌ترین مسیر را انتخاب می‌کند و مسیر برایش موضوعیت ندارد، برعکسِ زن که خودآگاهی‌اش منحنی است و مسیر هم برایش موضوعیت دارد.


اگر اقتدار به درستی فهم و اعمال شود، جلوی خشونت را می‌گیرد
ایشان با اشاره به دیدگاه برخی جامعه‌شناسان که بیان می‌کنند اقتدار خشونت می‌آورد و برای رفع خشونت باید اقتدار را از مرد گرفت، گفت: اتفاقا اگر اقتدار به درستی فهم و اعمال شود، جلوی خشونت را می‌گیرد. منظور ما از اقتدار غضب و استبداد نیست. روایاتی هم داریم که مردی را که به زن غصب کند، سرزنش کرده است. باید ببینیم چرا خشونت خانگی اعمال می‌شود؟ مرد یا زن آن‌جایی که از مدیریت طرف مقابل ناتوان می‌شوند به خشونت روی می‌آورند. اگر زن مجال مدیریت به همسر بدهد و اجازه بدهد تا مرد سرپرستی خود را به خانواده اعمال کند و وی را در اشتباهات تحقیر نکند، جلوی خشونت او را خواهد گرفت.


وی افزود: زن باید اقتدار مرد را حفظ کند تا فرزندان هم احترام به پدر را یاد بگیرند و مرد باید محبت به زن را رعایت کند تا بچه‌ها زحمت مادر را قدر بدانند.


در سبک زندگی غربی به حرمت‌گذاری توجه کمتری شده است
حجت‌الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد در بحث تربیت فرزندان گفت: کارشناسان تربیتی ما روی مفهوم صمیمیت تأکید زیادی کرده‌ و به مفهوم حرمت‌گذاری کمتر توجه داشته‌اند؛ چون این سبک تربیتی مناسب با فضای فردگرایی است که دنیا به سمت آن می‌رود. تأکید به کیف فردی و لذت‌جویی. در این فضا حتی به پدر و مادر گفته می‌شود به فرزندان امر و نهی نکنید!


وی افزود: در کشورهای اروپایی تحقیقی درباره تأثیر محرومیت از پدر و محرومیت از مادر در بزهکاری‌های عادی و خطرناک در سنین نوجوانی انجام شده است. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد در مجرمیت خطرناک میزان تأثیرگذاری محرومیت از پدر سه برابر محرومیت از مادر است؛ یعنی هر چه فرزند به سمت نوجوانی می‌رود جایگاه اقتدار پدر بیشتر تأثیرش را نشان می‌دهد.


رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده در پایان با اشاره به این نکته که والدین هم باید استقلال فرزندان را در سنین بالاتر و بعد از ازدواج بپذیرند، افزود: احساس مالکیت نسبت به دیگری از عوامل مشکل‌زاست. برای نمونه وقتی پسری ازدواج می‌کند از همان ابتدا درگیر دو مالک می‌شود! مادر که تاکنون مؤثرترین فرد در زندگی فرزند بوده و می‌خواهد این مسیر ادامه یابد و همسر که دوست دارد شوهرش شش دانگ برای او باشد و رابطه با والدین و دوستانش را محدود کند که این خطاست. ما بزرگ‌ترها باید به فرزندان‌مان یاد بدهیم که حرمت بزرگ‌تر و سرپرست خانواده و خانواده شوهر را نگه‌دارند.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات