به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، غلامعلی حداد عادل در مراسم افتتاح دفتر تهران این مرکز، ضمن تبریک ولادت امام حسن عسکری(ع) و ایام دهه فجر گفت: فرق نگاه دینی قبل و بعد انقلاب در تبدیل نگاه فردی به اجتماعی است.
حدادعادل با اشاره به اینکه پس از انقلاب اسلامی، دین وارد اداره جامعه شد و دیگر تنها به حوزه فردی افراد مختص نبود، عنوان داشت: ما اکنون ناچار به تعامل با جهان هستیم، اما مایل به تسلیم در برابر روندهای این جهان هم نیستیم. امروز در اخبار غربی یکی از موضوعاتی که همواره در دستور کار قرار دارد، مسئله زن است. با تحلیل محتوای مصاحبههایی که امام در پاریس انجام دادند، متوجه میشویم که یکی از مهمترین سؤالات خبرنگاران از ایشان در خصوص مسئله زن بوده است و غرب از سال 57 سؤال داشت که اگر شما به حکومت برسید با زنها چه میکنید؟ در 200 سال اخیر که جامعه ما با غرب مواجه شده و در مردم ما خودآگاهی نسبت به غرب پدید آمده است، تجدد مسائل زیادی را برای جامعه ایران مطرح کرده که یکی از مهمترین این مسایل در خصوص زنان بوده است.
اگر قداست خانواده از بین برود، دین و فرهنگ نیز از میان خواهد رفت
وی در ادامه با اشاره به فهرستی از مسائل مربوط به زنان که در حال حاضر در کشور وجود دارد، گفت: مهمترین مسئله، رابطه زن و خانواده است. تفکر اجتماعی اسلام، خانوادهمحور است و میان دوام خانواده و استمرار دین ملازمه وجود دارد. اگر قداست خانواده از بین برود، دین و فرهنگ نیز از میان خواهد رفت. در هر جامعهای که فرهنگ نیرومند است، خانواده هم محکم است. در حال حاضر غربیها برای مبارزه با اسلام، مبارزه با خانواده را در دستور کار قرار دادهاند. اگر ملتزم به اسلام هستیم، باید ملتزم به تحکیم بنیان خانواده هم باشیم.
ما با یک کلاف سردرگم در زمینهی مسائل زنان مواجه هستیم
این نماینده مجلس ضمن بیان این مطلب که با یک کلاف سردرگم در زمینهی مسائل زنان مواجه هستیم، بیان داشت: مشکل دیگر کشور ما در خصوص ازدواج است که این مسئله آثار سوئی را در زمینه جمعیت و فرزندآوری ایجاد کرده است. درصد بالای حضور دختران در دانشگاهها علاوه بر افتخاری که دارد، پیامدهایی نیز دارد. دختران تحصیلکرده عموماً حاضر نیستند با مردی با تحصیلات پایینتر از خودشان ازدواج کنند. به همین دلیل ازدواج آنها به تأخیر میافتد یا تعطیل میشود. زنان تحصیلکرده، ادارات را پر میکنند و مردان بیکار میشوند؛ درحالیکه مرد باید متکفل معیشت خانواده باشد. فرزندآوری هم کم میشود و دشواریهای زیادی در زمینه تربیت فرزند به وجود میآید. فرزندان به مهدهای کودک سپرده میشوند، اما این سؤال به وجود میآید که مهدکودکها را چه کسانی اداره میکنند و به بچهها چه چیزهایی یاد میدهند؟
دکتر حدادعادل در ادامه گفت: مسئله دیگر ما به زن و جنسیت برمیگردد که محور اصلی فمینیسم است که به هر چیز از دید تفاوت جنسی نگاه میکند و یک دوقطبی در جامعه ایجاد کرده که یک طرف آن زن مظلوم و طرف دیگر آن مرد ظالم قرار دارد.
وی افزود: 36 سال از انقلاب گذشته است، اما یک رشته در یک دانشگاه کشور وجود ندارد که دانشجو را برای زندگی خانوادگی و مدیریت خانواده در دوره کارشناسی تربیت کند. در زمینه حقوق زن، حضانت و طلاق نیز زنان مشکلات زیادی دارند. در تهران از هر سه ازدواج یک ازدواج منجر به طلاق میشود و در شهرستانها نیز این نسبت 7 به 1 است. با افزایش طلاق، فساد اخلاقی در جامعه گسترش پیدا میکند و حل این مسئله نیاز به فکر، تدبیر و هماهنگی دارد.
اقتصاد مقاومتی بدون تحقق نقش زنان قابل تحقق نیست
مشاور عالی مقام معظم رهبری در زمینه زن و اقتصاد بیان داشت: اقتصاد مقاومتی بدون تحقق نقش زنان قابل تحقق نیست. رکن این اقتصاد، انضباط در مصرف است، اما زن در دنیای غرب ماشین مصرف است. زنان باید قهرمان اقتصاد مقاومتی باشند؛ آنها میتوانند انقلاب اقتصادی ایجاد کنند. فرانسه بزرگترین توهینها را به پیامبر کرده است، اما زنان جهان اسلام تصمیم بگیرند از لوازم آرایش فرانسوی استفاده نکنند و کالاهای فرانسوی را تحریم کنند، اقتصاد این کشور تحت تأثیر قرار خواهد گرفت.
در زمینه حجاب مشکل استدلالی نداریم
رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی اظهار داشت: ما به یک محیط فکری و پژوهشگاه با اعتقاد به معارف اسلامی نیاز داریم تا با توجه به واقعیتهای جامعه ما، راهحل عرضه کند. دوره شعار دادن گذشته است و باید واقعیتها را شناخت و مبانی اسلام را به درستی فهمید و برای حل مشکلات، راهحلهای عالمانه و عاقلانه عرضه کرد. در زمینه حجاب ما مشکل استدلالی نداریم، اما باید ببینیم در عمل و واقعیت چه باید بکنیم. این مسئله به تدبیر، حوصله و هماهنگی نیاز دارد و دولت هم باید همراهی کند.
حدادعادل در خاتمه گفت: امیدوارم تأسیس این دفتر در تهران باعث شود این مرکز بدون جنجال و هیاهو راهنمایی برای همه کسانی باشد که در کشور تصمیم میگیرند؛ ریرا کمتر مسئلهای است که با واسطه یا بیواسطه به زنان مربوط نشود. خانواده باید محور همه فعالیتهای ما باشد و لازم است این حساسیت را در بین همه مدیران ایجاد کنیم.