جستجو فارسی / English

باید از لاک دفاعی بیرون بیاییم و جهان اسلام را در حوزه مسائل و مفاهیم نوپدید عرصه زن و خانواده پوشش دهیم

تاریخ انتشار: 1394/02/23     
باید از لاک دفاعی بیرون بیاییم و جهان اسلام را در حوزه مسائل و مفاهیم نوپدید عرصه زن و خانواده پوشش دهیم
به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، سرکار خانم عبدالملکی، معاون امور زنان وزارت خارجه و هیئت همراه در جلسه‌ای از معاونت ترویج و همکاری‌های علمی این مرکز دیدار کردند.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، سرکار خانم عبدالملکی، معاون امور زنان وزارت خارجه و هیئت همراه در جلسه‌ای از معاونت ترویج و همکاری‌های علمی این مرکز دیدار کردند.

 

در این دیدار ابتدا حجت‌الاسلام والمسلمین غلامی ضمن اشاره به پیشینه فعالیت‌های مرکز در قم و تهران، گفت: شاید بتوان گفت این مرکز در مباحث زنان، تنها نهاد وابسته به حوزه با صبغه دینی و پشتوانه کارشناسان حوزوی است. این مرکز در طول 17 سال فعالیت خود به تبیین مسائل مختلف حوزه زن و خانواده پرداخته است و منشورات مرکز شاهد این مدعاست. 

 

نهاد ما مشکلات زنان را کشور به کشور مورد بررسی قرار می‌دهد

در ادامه خانم عبدالملکی، معاون امور زنان وزارت خارجه گفت: اداره امور بین‌الملل زنان وزارت خارجه بخشی از اداره کل حقوق بشر و زنان و زیرمجموعه معاونت بین‌الملل است. نهاد ما علاوه بر بررسی مسائل و مشکلات نهادهای داخلی، رویکرد بین‌المللی دارد و مشکلات را کشور به کشور مورد بررسی قرار می‌دهد. وضعیت زنان را در کشورها هم به لحاظ دستاوردها و هم به لحاظ نقض حقوق آن‌ها بررسی می‌کند و از طریق بولتن به اطلاع نهادهای داخلی می‌رساند. 

 

وی افزود: نیز با نهاد زنان سازمان ملل متحد "UN Women" مرتبط هستیم. با دیگر کارگزاری‌های سازمان ملل و دفتر منطقه‌ای آن که در بانکوک است تعامل داریم. جلساتی با بخش خانواده سازمان همکاری‌های اسلامی در حوزه زنان برگزار کرده‌ایم. با جنبش عدم تعهد و اتحادیه بین‌المجالس نیز همکاری داریم. در داخل نیز با نهادهای داخلی مثل معاونت امور زنان، شورای فرهنگی اجتماعی زنان، فراکسیون زنان مجلس و بقیه مشاورین دستگاه‌های داخلی در عرصه بین‌الملل تعامل داریم.

 

ما واقعا به مطالعات حوزوی نیاز داریم و نیز تجمیع نظرات مراجع که در این عبارات جدید، ما را کمک کنند

معاون امور زنان وزارت خارجه ضمن اشاره به دغدغه برگزاری این دیدار، ابراز داشت: امروزه با مفاهیمی در عرصه بین‌الملل مواجه هستیم که گروهی از آن‌ها در سال‌های عدم حضور ما در عرصه بین‌الملل به تصویب رسیده و نهادینه شده که در این حوزه شاید کار زیادی از دست ما برنیاید و شاید فقط بتوان آن‌ها را با نگاه دینی و اراده ملی خود تفسیر و تعدیل کرد و البته در همان‌ تفاسیر هم مورد تهاجم قرار می‌گیریم، اما مفاهیم نوظهوری در حال پدید آمدن است که مبنای حرکت‌های بعدی فعالین زن خواهد بود و ما واقعا به مطالعات حوزوی نیاز داریم و نیز تجمیع نظرات مراجع که در این عبارات جدید، ما را کمک کنند. 

 

منویات مقام معظم رهبری قطب‌نمای ماست

وی ادامه داد: موضوعات زنان خیلی نمی‌تواند دستخوش آمدن و رفتن دولت‌ها باشد و مواردی که به اعتقادات و مذهب ما برمی‌گردد باید به سبک و سیاق دینی پیش ببریم و نباید سیاسی برخورد کنیم. ارزش‌های اسلامی و اسناد بالادستی و قوانین و از همه بالاتر منویات مقام معظم رهبری قطب‌نمای ماست. 

 

خانم عبدالملکی ضمن بیان این نکته که زمان آن رسیده است که از موضوعات کلان خارج بشویم و مصداقی و موضوع به موضوع پیش برویم، گفت: گزارشی که برای شما فرستادیم از همین قسم است و باید روی مفاهیم جدید و موضوعات کار تخصصی انجام گیرد.

 

مرکز ما یکی از ظرفیت‌هایی است که می‌تواند ارتباط‌گیری با نهادهای فقهی-حقوقی را تسهیل کند

حجت‌الاسلام والمسلمین غلامی در ادامه این دیدار تأکید کرد: در این بحث با شما موافق هستیم، اما باید اقتضائات یک مرکز پژوهشی در نظر گرفته شود. مرکز ما مانیفست خاصی برای برگزاری نشست علمی و جلسات دارد و معتقد است قبل از هر پژوهش و گفت‌وگوی علمی نیاز است پژوهش‌های پیشینی مطالعه شود و بعد با نشست‌های علمی و هم‌اندیشی به گفت‌وگوهای سازنده برسیم. 

 

وی ادامه داد: ما در قم با نهادهای فقهی-حقوقی ارتباطات خوبی داریم. شاید ارتباط‌گیری با این افراد از طریق تهران و نیز شناسایی کارشناسانی که دغدغه جنسیتی دارند، خیلی دشوار باشد. ما یکی از ظرفیت‌ها هستیم که می‌توانیم این ارتباط‌گیری را تسهیل کنیم و با تفاهم‌نامه مشترک نظر نهادهای فقهی-حقوقی دیگر را دررابطه با موضوعات و دغدغه‌های شما بگیریم. 

 

ایجاد حلقه‌های واسط از افراد خوشفکر در زمینه زن و خانواده می‌تواند تسهیل‌کننده ارتباط این دو نهاد باشد 

معاون ترویج و همکاری‌های علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده، سلسله کارهایی را برای مسئله‌سازی در ذهن اندیشمندان لازم دانست و تصریح کرد: سبک نامه‌نگاری شما که ایجاد مسئله می‌کرد، قابل تحسین بود. در حوزه بین‌الملل مسئله‌سازی کار وزارت خارجه است؛ ساز و کاری لازم است که مسائل برای ما مسئله بشوند و یک شیوه‌ آن این است که جلسات مشترک برگزار شود. نیز لازم است زمینه‌های حضور را برای افراد اندیشمند و صاحب نام در حوزه زنان که بضاعت علمی خوبی دارند فراهم کنید. ایجاد حلقه‌های واسط از افراد خوشفکر در زمینه زن و خانواده هم می‌تواند تسهیل‌کننده ارتباط این دو نهاد باشد. ما می‌توانیم در زمینه آموزش این افراد در حوزه زن و خانواده خدماتی ارائه دهیم.

 

ما دنبال این هستیم که نظرات در عرصه جنسیتی و زن و خانواده تجمیع شود

خانم عبدالملکی در پایان سخنان خود تصریح کرد: هدف ما این است که اتفاق‌نظر رخ بدهد و یک موضع‌گیری ثابت از سمت جمهوری اسلامی در عرصه بین‌الملل دیده بشود. ما دنبال این هستیم که نظرات در عرصه جنسیتی و زن و خانواده تجمیع شود و نیاز به ارائه راهکار داریم.

 

وی افزود: می‌توان همین کارهایی که در این مرکز انجام می‌شود به عنوان دستاورد ارائه داد تا در عرصه بین‌الملل چه در سطح سفارتخانه‌ها برای تبلیغ و چه برای همین نهاد زنان، دست پر باشیم و بگوییم چنین مرکزی با این حجم فعالیت در جمهوری اسلامی وجود دارد. باید از لاک دفاعی بیرون بیاییم و جهان اسلام را پوشش دهیم. باید بتوانیم برای مشکلاتی که در کشورهای اسلامی وجود دارد راهکار ارائه دهیم.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات