جستجو فارسی / English

حضرت فاطمه(س) الگوی کاملی برای بانوی امروزی است

تاریخ انتشار: 1394/03/26     
حضرت فاطمه(س) الگوی کاملی برای بانوی امروزی است
به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات زن و خانواده، فعال فرهنگی زنان در کشور عمان ظهر امروز در دیدار با اعضای گروه‌های علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به این‌که زنان در جامعه عمان با مشکلاتی مواجه هستند؛ زنان شیعی عمان راه حیات فکری و معنوی خود را پیداکرده‌اند، اظهار کرد: در مقابل زنان سنی در تغییرات و دگرگونی‌های فعلی دچار سردرگمی‌های جدی هستند.

به گزارش روابط عمومی مرکز مطالعات زن و خانواده، فعال فرهنگی زنان در کشور عمان ظهر امروز در دیدار با اعضای گروه‌های علمی مرکز تحقیقات زن و خانواده با اشاره به این‌که زنان در جامعه عمان با مشکلاتی مواجه هستند؛ زنان شیعی عمان راه حیات فکری و معنوی خود را پیداکرده‌اند، اظهار کرد: در مقابل زنان سنی در تغییرات و دگرگونی‌های فعلی دچار سردرگمی‌های جدی هستند.
   
وی افزود: زنان شیعه در عمان برای حفظ حجاب و احکام دینی و اعتقادی خود از الگوهایی همچون حضرت زهرا(س) و حضرت زینب(س) بهره برده‌اند؛ اما در بانوان سنی به دلیل نبود یک الگوی مناسب دینی در بین بزرگانشان نتوانستند واکنش مناسب اسلامی با وضع امروز جامعه از خود نشان دهند.

نماینده سابق پادشاهی عمان در سازمان ملل متحد با اشاره به این‌که فقه شیعه برای همه مواضع و امور مبتلا به‌روز؛ جواب‌های محکمی دارد و زنان شیعی در حل مشکلات خود با تکیه ‌بر این فقه موفق‌تر هستند، گفت: البته باید توجه داشت که به دلیل همین تحولات به وجود آمده سن ازدواج در عمان بالا رفته است.

وی ادامه داد: امروز در جوامعی همچون عمان شیعه به دلیل داشتن فقهی پویا و در مقابل اجتهاد بسته اهل سنت محبوبیت بیشتری در بین علاقه‌مندان به قانون دارد چراکه در بسیاری از امور مراکز افتاء اهل سنت نمی‌توانند مسائل روز را حل کنند و بر اساس اجتهاد علمای اهل سنت خیلی از مسائل زنان در آنجا بی‌پاسخ می‌ماند.

فعال فرهنگی در کشور عمان با بیان این‌که خودم در عمان مرکز مشاوره‌ای رابطه به زنان دارم؛ در جامعه امروزی به دلیل اشتغال مشکلات عده‌ای گریبان گیر بانوان در عمان شده است، عنوان کرد: در چنین شرایطی با فقه اهل سنت که با یک پیامک تلفنی زنی را طلاق می‌دهند به‌محض وجود یک مشکل کوچک تشویق خانواده‌ها به‌سوی این است که به سمت طلاق بگیرند.

وی افزود: از مشکلات دیگری که اشتغال بانوان در عمان به وجود آورده است؛ این است که مردان معتقدند در زمینه هزینه‌های زندگی باید زن تا 50 درصد در امور اقتصادی شریک باشد.
نماینده سابق پادشاهی عمان در سازمان ملل متحد با اشاره به این‌که مشکلاتی که معمولاً در مرکز مشاوره با آن مواجه می‌شویم این است که خانم‌ها با توجه به قوامیتی که اسلام برای مردان قائل شده است؛ زنان نیز این قوامیت را در حقوق خود می‌طلبند، گفت: این موضوع بر اساس درخواست مردان در موضوع شراکت به وجود آمده است و این باعث شده که جامعه زنان از ریل اصلی خود خارج شود.

وی ادامه داد: از سوی دیگر با توجه به علاقه شدید خانم‌ها برای تحصیلات تکمیلی آمار دختران بیشتر از مردان در دانشگاه است از سوی دیگر هیچ محدودیتی برای حضور زن در عرصه‌های مختلف اجتماعی نیست و این باعث شده که نگاه سنتی و اسلامی نسبت به زن در عمان از بین برود.

نماینده سابق پادشاهی عمان در سازمان ملل متحد با اشاره به این‌که از طرفی در کشورهای خلیج سطح معیشتی بالا است این موضوع باعث شده است که پیشرفت حتی به روستاهای دورافتاده به‌سرعت برسد، گفت: در زمینه مواجهه جامعه سنتی و مدرنیته مرکز افتای است که موضوع اجتهاد آن بسته‌شده است.

فعال فرهنگی در کشور عمان با بیان این‌که خیلی از مشکلاتی که به وجود می‌آید بر پایه فقه اهل سنت قابل حل نیست، عنوان کرد: مرکزی برای ایجاد قوانین در عمان ایجادشده تا این مشکلات را رفع کند.

وی افزود: با توجه به این‌که در این مرکز از قوانین اردن و سایر کشورها نیز استفاده می‌شود و از طرفی برخی از قوانین برای حل مسائل از فقه جعفری نیز استفاده می‌شود در حل مسائل روز در زمینه زنان از مراکز افتا عمان پیشی گرفته‌اند.

نمایندگی سابق پادشاهی عمان در سازمان ملل متحد با اشاره به این‌که مثلاً در مساله طلاق که با تلفن و پیامک زنان را سه‌طلاقه می‌کردند در تصحیح قوانین مربوط به آن از فقه جعفری استفاده‌شده است، گفت: البته دولت عمان قوانین خاص خود و شبیه به سایر دولت‌های عربی دارد که دست ما برای تأثیرگذاری بازنیست.

فعال فرهنگی در کشور عمان با بیان این‌که با توجه دید سنتی مذاهب که راه پیشرفت را بر روی زنان جوان بسته است و از طرفی پیشرفت روزافزون اجتماعی متوجه زنان است، عنوان کرد: دولت سعی کرده است که قوانین اعتدالی را تصویب کند و این قوانینی در مجلس شورا منتخب مردم و مجلس منتخبان دولت برای تائید این قوانین و قرار مشترک به‌عنوان قانون وضع می‌شود.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت و خانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات