جستجو فارسی / English

رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده: حل مسائل اجتماعی در فضای دعواهای سیاسی ممکن نیست

تاریخ انتشار: 1395/01/25     
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده: حل مسائل اجتماعی در فضای دعواهای سیاسی ممکن نیست
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده در نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس گفت: در فضای سیاست‌زدگی، افراد به‌جای تدبر برای حل مسائل کشور، بر عملکرد رقبا ذره‌بین می‌گذارند.

به گزارش روابط عمومی مرکز تحقیقات زن و خانواده، نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی استان فارس درسال 95 با حضور دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور، نماینده ولی فقیه در استان فارس، ریاست مرکز تحقیقات زن و خانواده قم، استاندار فارس، ائمه جماعات و فرمانداران یکشنبه شب در استان فارس برگزار شد و موضوع «تحکیم بنیان خانواده» بعنوان مهمترین موضوع جلسه مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

حل مسائل اجتماعی در فضای دعواهای سیاسی ممکن نیست

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدرضا زیبایی نژاد یکشنبه‌شب در نخستین جلسه شورای فرهنگ عمومی فارس در سال جاری اظهار داشت: گفتمان تخاصم و متهم کردن ناشی از سیاست‌زدگی، که افراد با نفی دیگران درصدد اثبات خود هستند، جایگزین تعمق در مسائل کلان کشور شده است.
حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد گفت: متاسفانه سياست زدگي در فضاي كشور و بين مسئولان وجود دارد كه تا زماني كه اين فضا در كشور جاري است مسائلي مانند آسيب هاي اجتماعي در كشور اولويت نمي شود.
ایشان افزود: بايد ياد بگيريم عليرغم وجود اختلافات سياسي، بتوانيم در مسائل فرهنگي و اجتماعي گفت و گو كنيم كه اين مهم با گذر از فضاهاي سياسي امكان پذير است.
حجت الاسلام والمسلمین زیبایی‌نژاد ادامه داد: استان فارس یکی از استان‌های سیاسی کشور است و در این استان باید با گذر از فضای سیاسی به سمت ایجاد گفت‌وگوهای اجتماعی و فرهنگی برویم تا بتوانیم منافع مردم را تحصیل کنیم.
رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده اضافه کرد: دلالت التزامی برخی جلسات بیش از دلالت تضمن و مطابقه است یعنی اگر فعالان سیاسی برای مسائل اجتماعی کنار یکدیگر قرارگرفته، نظرات هم را بشنوند و آن را بی‌طرف بررسی کنند منافع بیشتری دارد.
ایشان خاطرنشان کرد: این‌که یک کارشناس، برای بیان سخنی در یک مسئله ابتدا باید برادری خود را با جناحی ثابت کند و همزمان جناح مخالف را نیز نرنجاند برای کشور خطرناک است.
حجت الاسلام و المسلمین زیبایی‌نژاد با تأکید بر ضرورت تمایز قائل شدن بین مباحث کارشناسی و مدیریتی، ابراز داشت: کسانی که مدیران کشور هستند نباید در کرسی کارشناسی بنشینند و کارشناسان نیز نباید ژست مدیریتی بگیرند.
ایشان با ذکر مثالی در این زمینه، عنوان کرد: در جلسه‌ای با موضوع عفاف و حجاب، مدیران در جایگاه کارشناس به نقد و نظر در مورد طرحی پرداختند و ما تذکر دادیم که وقتی یک نهاد بالادست طرحی را با دریافت نظرات کارشناسان تصویب می‌کند نهاد پایین‌دست تنها باید در مراحل اجرا ضعف و قوت کار و نظرات خود را به نهاد بالادست ارسال کند.
این محقق حوزه علمیه قم با تأکید بر لزوم حفظ جایگاه‌های علمی، بیان کرد: کشوری که همه خود را در آن بزرگ‌تر بدانند، کارش به سامان نمی‌رسد و از این نظر باید سلسله‌مراتب اجرایی و علمی رعایت شود.
ایشان ادامه داد: : بر اين باوريم براي اجراي طرح ها، بمنظور كاهش آسيب هاي اجتماعي نيازمند استفاده از ظرفيت هاي مردمي و روحانيت هستيم؛ در این زمینه بخش حاکمیتی ما باید قوی عمل کند تا این آسیب‌ها به دغدغه همه اقشار و به‌ویژه متدینان و نخبگان تبدیل شود، که اگر مردم وارد کار شوند خود بر پیشبرد آن نظارت می‌کنند.
زيبايي نژاد اظهارداشت: ما به عنوان تنها نهاد تخصصي در حوزه زن و خانواده در حوزه علميه آماده همكاري و هماهنگي با نهادهاي مرتبط حوزه علميه قم جهت پشتيباني از طرح هاي ملي كشور در زمينه آسيب هاي اجتماعي هستيم تا تمام ظرفيت هاي مناسب براي اجراي اين طرح ها وارد ميدان شوند.
ایشان خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات حوزه کارشناسی ما این است که در مورد طرح‌های اجتماعی باید در متن جامعه رفت و با مطالعات میدانی و توجه به خرده‌فرهنگ‌ها طرح تدوین کرد.

بحث خانواده و طلاق بايد دغدغه عمومي جامعه شود
رئيس مرکز تحقیقات زن و خانواده گفت: مباحثي مانند خانواده و طلاق بايد به دغدغه عمومي جامعه تبديل شود، در غير اين صورت شاهد اتفاق نويدبخشي در اين زمينه در كشور نخواهيم بود.
ایشان بيان كرد: گفتمان خانواده و كاهش طلاق بايد در جامعه به صورت عمومي، جاري و ساري باشد تا ظرفيت هاي نخبگان، مردم و متدينين ما اقدامات موثري در زمينه كاهش طلاق و تحكيم بنيان خانواده انجام دهند.

دانشگاهیان فارس برای حل مسائل اجتماعی منطقه خود حمیت داشته باشند
رییس مرکز تحقیقات زن و خانواده همچنين اجراي طرح ها به صورت بومي و متناسب با بافت فرهنگي و خرده فرهنگ ها را از دلايل موفقيت طرح ها عنوان كرد.
حجت الاسلام و المسلمین عنوان داشت: مناطق و محلات با هم تفاوت دارند و طرح متناسب با هر منطقه متفاوت با دیگری است و از این نظر دانشگاه هاي استان فارس به ويژه دانشگاه شيراز بايد نسبت به مسائل مختلف و آسيب هاي اجتماعي اين استان حساسيت بيشتر و براي رفع مشكلات استان اقدام جدي و عملي داشته باشد.
ایشان با بيان اينكه يكي از مشكلات ما در اجراي طرح ها، عدم هماهنگي و آشنايي كارشناسان با مسائل واقعي اجتماعي است اضافه كرد: معتقديم براي اجراي طرح ها بايد پژوهش ها و مطالعات ميداني انجام شود.
حجت الاسلام والمسلمین زیبایی نژاد در ادامه بیان کرد: در طرح میز منطقه‌ای به دنبال ایجاد شبکه‌ای از کارشناسان فارس هستیم که دغدغه فهم و حل مسائل و آسیب‌ها را داشته باشند.
رئیس مرکز تحقیقات زن و خانواده یادآور شد: اگر بنا باشد طرح‌های تدوین‌شده درست انجام شود، مستلزم آن است که نهاد نظارتی جدا از نهاد اجرایی باشد؛ گاهی ما خودمان کار را انجام داده و خودمان هم گزارش کار می‌دهیم و می‌گوییم دنیا را فتح کردیم، بنابراین نهاد نظارتی باید خارج از مجموعه اجرایی باشد و در مسیر، کار را ترمیم کند.
حجت الاسلام و المسلمین زیبایی‌نژاد تصریح کرد: دستگاه‌ها نیز باید وقتی گزارش ارائه می‌دهند، گزارش اقدامات کور به ساعت و روز و تعداد ارائه ندهند، بلکه نتیجه را بیان کنند. چنان‌که گاه هزاران ساعت کار هیچ فایده‌ای ندارد اما یک اقدام کوچک و دقیق منجر به نتیجه می‌شود.

گفتنی است استان فارس به عنوان شورای فرهنگی عمومی برتر کشور، به دلیل برخورداری این شورا از ویژگی های خاص از جمله اتاق فکر، بررسی طرح های فرهنگی در حوزه های مختلف در استان، مصوبات مناسب، اجرای مصوبات و انجام امور فرهنگی مطلوب در استان، بوده است.

اشتراک گذاری:
نظرات
اطلاعات تماس

مرکز قم: بلوار غدیر ، کوچه 10 ، پلاک 5
 تلفـن:  58-32603357 (025)
 فکس:  32602879 (025)
دفتر تهران: بلوار کشاورز ، خ نادری ، ک حجت دوست ، پ 56
 تلفـن:  88983944 (021)
 فکس:  88983944 (021)
دسترسی سریع

فروشگاه اینترنتی
سامانه آموزش مجازی
کتابخانه
بانک محتوای علمی
کتابخانه دیجیتال
فصلنامه مطالعات جنسیت‌وخانواده
شبکه های اجتماعی

ایتا بله آپارات